Wiadomości z Mysłowic

Fenomen lodów naturalnych

  • Dodano: 2020-05-26 10:45

Wraz ze wzrostem temperatury na zewnątrz i coraz dłuższymi dniami na ulicach, nieśmiało pojawiają się pierwsze tabliczki informujące o dostępności lodów naturalnych. W dobie dbania o ekologię i stawiania na bio produkty, lody rzemieślnicze cieszą się coraz większą popularnością. Klienci chętnie je kupują bo wierzą, że są wyrabiane ze specjalnych składników bez dodatku substancji konserwujących. W czym tkwi fenomen tego deseru i jak założyć swój własny biznes?

Mobilnie lub stacjonarnie

Lodowy biznes możesz rozpocząć na dwa sposoby. Pierwszym z nich jest wynajęcie lokalu i wyrabianie lodów na miejscu oraz aktywna sprzedaż. Drugim wyjściem jest mobilny wózek z lodami, który możesz postawić we wcześniej ustalonym miejscu. Każde z tych rozwiązań ma swoje zalety, ale pamiętaj, że najważniejszy jest produkt. Bez odpowiedniego zaplecza i wiedzy się nie obejdzie.

By założyć punkt z lodami warto stworzyć plan działania. Trzeba również mieć odpowiedni kapitał. Maszyny do produkcji lodów to inwestycja na lata. Jeżeli zdecydujesz się na produkty Liron Polska otrzymasz nie tylko najwyższej jakości sprzęt, ale także opiekuna, który wdroży załogę i pokaże jak podawać lody. Zadba również o regularne serwisowanie, dzięki któremu maszyna będzie zawsze sprawna i gotowa do działania. Same urządzenia są bardzo intuicyjne. Najwyższe standardy techniki, które zastosował procent sprawiają, że obsługa jest bardzo prosta.

Produkcja lodów

By ułatwić sobie pracę nad pyszną masą, warto zainwestować w pasteryzator do lodów. Idealnie sprawdzi się do dużych i średnich lokali gastronomicznych, które chcą wrócić do tradycyjnych lodów rzemieślniczych. Charakteryzuje się łatwością w użyciu i wydajnością.

Jak działa takie urządzenie? Masa do lodów zostaje na wstępie podgrzana, a następnie szybko schłodzona. Pasteryzacja zabija bakterie, które nie mają wpływu ani na smak, ani na wartości odżywcze produktu końcowego. Jest to zatem przykład naturalnej konserwacji produktu. Specjalne mieszadło zamontowane w urządzeniu idealnie łączy składniki, dzięki czemu lody mają idealną konsystencję.

Maszyny do lodów to inwestycja na lata. Dzięki nim możesz poszerzać ofertę każdego lokalu gastronomicznego. Jeżeli jeszcze zastanawiasz czy tego rodzaju biznes jest opłacalny skontaktuj się z zespołem Liron Polska. W bogatej ofercie maszyn do lodów oraz akcesoriów z pewnością znajdziesz sprzęt, który uatrakcyjni ofertę Twojego lokalu.

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu m-ce.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.